BlogIcon.png    TwitterIcon.png  YTicon.png  

Call Us! 800-228-0905

  • offline-1295421357
  • offline-837801025

Sprayer Depot Blog

Test Your Spray Equipment IQ

Posted by Sprayer Depot on Tue, Jun 14, 2016

How much do you know about spray equipment and spray application? Do you consider yourself an Spray_I.Q-2.jpgexpert or a beginner? If you are up for the challenge, why not test your knowledge on all things sprayers by taking our quiz? Go ahead, it's quick, easy, and the answer key is right below. 

1. Standard Boom Sizes are:

a) 4’, 6’, 8’, 10’

b) 4’, 8’, 12’, 18’

c) 2’, 4’, 8’, 12’

d) 3’, 6’, 9’, 12’

2. What’s the standard boom spacing:

a) 10 inch

b) 20 inch

c) 30 inch

d) None of the above

3. A spray hose “ID” stands for:

a) Identifier

b) Internal Dimension

c) Inside Diameter

d) Industrial Design

4. How often should you flush your spray pump:

a) Once every six months

b) After every use

c) Twice a month

d) Once a month

5. Which might be a sign that you need to replace your pressure switch:

a) Loss of pressure

b) Pump wont shut off

c) Switch leaks

d) All of the above

6. What’s the optimum boom nozzle height for 80 degree spray tips:

a) 30 inch

b) 40 inch

c) 50 inch

d) 60 inch

7. What’s the optimum boom nozzle height for 110 degree spray tips:

a) 10 inch

b) 20 inch

c) 40 inch

d) 60 inch

8. A hose “OD” stands for:

a) Outer Diameter

b) Outside Dose

c) Outside Dimension

d) None of the above

9. Sprayer calibration includes which of the following:

a) Checking strainers 

b) Checking lines  

c) Checking pumps  

d) All of the above

10. Nozzles should be cleaned with:

a) Detergent

b) Water

c) Alcohol

d) None of the above

Good luck! Check your answers here:

Answer Key

1. B
2. B
3. C
4. B
5. D
6. A
7. B
8. A
9. D
10. B

How well did you do? Let us know in the comment section below!


Topics: spray equipment, Sprayer Depot, sprayer, quiz

Search This Blog


Is a Custom-Built Sprayer Right for You?


Latest Posts